Brf. BrunkebergsgårdenKavallerigatan
Området Kavallerigatan växte fram mot slutet av 1960-talet tillsammans med centrum. Bilfritt område med många marklägenheter var idylliskt för många, även det centrala läget gjorde att många ville bo här. Något som fortfarande är viktiga faktorer när man väljer bostad. Brf. Brunkebergsgårdens fastigheter består av tvåvåningshus med sammanlagd 128 lägenheter, indelade i tvåor på 63 kvm och treor på 79kvm. Hälften av lägenheterna har inglasade balkonger och resterande ligger i markplan med uteplats och egen tomt. Varje bostad har ett stort förråd utanför.
På Kavallerigatan hittar man en lugn oas mellan Arkadstigen och Husarvägen.Området ligger nära Centrum och liv och rörelse, men det är ändå lugnt inne i området. Mycket grönska som ger ett lummigt och mysigt intryck. Och det är ett fantastiskt läge alldeles vid centrum och endast ca 10 minuter gångavstånd till pendeltåget. Det är otroligt trevligt här och människorna är vänliga. Dessutom är det nära till Gunnes gård och Smedbyskogen, där man kan plocka blåbär om somrarna.